avast

Gebruikers van de virusscanners van anti-virusbedrijf Avast zijn gewaarschuwd, wat eind mei stopt het bedrijf de ondersteuning van oude versies. Het gaat om zowel de gratis als betaalde versies van de antivirussoftware. Na 31 mei zullen Avast Free Antivirus, Avast Pro Antivirus, Avast Internet Security en Avast Premier met versienummer 8.0.1497 of lager geen beveiligingsupdates of technische ondersteuning meer ontvangen.

“Beveiligingsupdates verhelpen kwetsbaarheden die door malware kunnen worden aangevallen”, zegt Deborah Salmi van Avast. Gebruikers krijgen dan ook het dringende advies om naar de meest recente versie te upgraden. Deze upgrade wordt aangeraden omdat de meest recente versie met Windows 10 compatibel is en de detectie van malware is verbeterd. De gratis virusscanner van het anti-virusbedrijf zou volgens softwarebedrijf OPSWAT, na Security Essentials, het populairste antivirusprogramma zijn. Bij een steekproef werd Avast Free Antivirus op bijna 18% van de computers aangetroffen.

Neem geen risico met “gratis”software voor de kosten hoef je het niet te laten avast! Pro Antivirus 1-PC 1 jaar  kost nu maar € 32,50