Gaat uw accu te snel leeg? Volg onderstaande tips. Werkt het hierna nog steeds niet? Bij ons kunt u uw telefoon accu laten vervangen.

Eenvoudige smartphone accu bespaartips

– Leg de smartphone op een koele plek. Leg het toestel dus niet in de zon en probeer het dragen in de broekzak zoveel mogelijk te beperken. Hitte kan de accuduur van de smartphone namelijk aanzienlijk verkorten.
– Voorkom veelvuldig aan- en uitzetten van de smartphone. Het aan- en uitzetten vergt veel energie en daardoor zal de smartphone accu eerder opraken.
– Laat de telefoon niet volledig leeg lopen, maar hang hem aan de smartphone adapter voordat hij uitvalt.
– Indien je veel accutijd wilt besparen, schakel de smartphone dan ‘s nachts uit.
– Moderne smartphones bieden mogelijkheden die erg leuk en handig in gebruik zijn, maar ongemerkt ook redelijk wat stroom opeisen. Zo vreet de camera aardig wat stroom, met name zodra de flitser en zoomfunctie gebruikt worden. Ook het spelen van games, het luisteren van muziek en het downloaden via internet zorgen voor veel energieverbruik. Wanneer je de accu van je smartphone optimaal wilt benutten valt het aan te raden het gebruik van deze mogelijkheden te beperken.
– Indien mogelijk schakel dan de ‘power save mode’ of het ‘power management’ van de smartphone in. Deze optie zorgt er namelijk voor dat de batterij automatisch wordt gespaard.

Beeld- en geluidsinstellingen

– Een bekende stroomverbruiker is het beeldscherm van een smartphone. Hoe helderder dit beeldscherm staat ingesteld, des te sneller de smartphone accu leeg is. Stel het beeldscherm bij voorkeur in op automatische helderheid. Op deze manier past het beeldscherm zich automatisch aan de lichtsterkte aan.
– Pas de time-out functie van het scherm aan. Het heeft namelijk niet veel nut om het scherm aan te laten staan als je het toch niet gebruikt. Stel de time-out functie dan ook in op 15 seconden.
– Gebruik de trilfunctie van de smartphone niet. De trilfunctie verbruikt namelijk veel meer energie dan wanneer het geluid aanstaat.
– Gebruik een standaard beltoon en voorkom het gebruik van muziek-ringtones. Muziek-ringtones maken namelijk gebruik van de processor van de smartphone en die verbruikt op zijn beurt weer batterij. Standaard beltonen behoeven niet zoveel processorstroom en zijn dus zuiniger in energieverbruik.
– Kies een statische achtergrond en geen dynamische wallpapers. Heb je een AMOLED-scherm kies dan voor een zwarte achtergrond.