Beveilig uw Wifi netwerk. Uw Wifi netwerk binnen uw bedrijf kan voor hackers de ideale manier zijn om uw bedrijf ongemerkt binnen te dringen. Men hoeft niet meer fysiek bij u in te breken om bedrijfs gevoelige informatie buit te maken. Maar kan dit eenvoudig vanaf de straat doen zonder dat u iets door heeft. Dankzij Wifi hoeft u geen kabels meer door uw pand te trekken en kunt u overal binnen uw bedrijf gebruik maken van het internet en uw bedrijfsnetwerk.

 

Wifi maakt het leven zo eenvoudig:

Het installeren van Wifi is kinderspel. Bovendien wanneer u een internet abonnement afsluit wordt het internet in veel gevallen door een monteur van uw provider aangelegd. Waarom zou u zich verder nog ergens druk over maken? De apparatuur is immers vanuit de fabriek al voorzien van een standaardwachtwoord en bovendien kunt u de wachtwoorden zelf eenvoudig wijzigen.

Sluit u uw woning / bedrijfspand ook zo eenvoudig af?

Stel u gaat s’avonds na een lange werkdag naar huis en u trekt de deur achter u dicht. Die u vervolgens met een eenvoudig slotje af sluit. Van verdere beveiliging binnen uw bedrijfspand is dan ook geen sprake want zo’n goedkoop slotje is toch afdoende. Zou u uw bedrijf met een gerust hart achterlaten aangezien u weet dat er regelmatig bij bedrijven wordt ingebroken? Toch is dit exact hetzelfde wat veel ondernemers doen als het om internetbeveiging gaat. Veel bedrijven zijn zonder het te beseffen een eenvoudige prooi voor hackers.

Ik heb mijn netwerk zelf al extra beveiligd:

Dit is zeer verstandig en verhoogd de drempel al iets om het hackers niet al te gemakkelijk te maken. Uiteraard bent u op de hoogte dat WEP encryptie zeer onveilig is en dat u dus beter gebruik kunt maken van WPA2 encryptie. Bovendien heeft u ervoor gezorgd dat uw router niet de naam van uw Wifi netwerk uitzendt. Want iets wat onzichtbaar is kun je immers ook niet traceren. U bent ook op de hoogte dat u MAC adressen(dit is uniek identificatienummer dat ieder apparaat binnen uw netwerk heeft) in kunt stellen van apparaten die uitsluitend toegang hebben tot uw netwerk.

Wanneer u het bovenstaande een beetje begrijpt en al heeft toegepast bent u in ieder geval al beter beveiligd dan veel van uw collega ondernemers, en beseft u welke gevaren er zijn als het om ICT beveiliging gaat. Maar helaas bestaat er vrij te verkrijgen software waarmee hackers deze beveiligingen kunnen omzeilen. Een onzichtbaar netwerk kan alsnog opgespoord worden en ook het MAC adres kan nagebootst worden met de juiste tools.

Goede beveiliging is werk voor professionals

Net zoals u zich bezig houdt met de ontwikkelingen binnen uw vak gebied zo houden hackers zich ook bezig met de ontwikkelingen binnen hun vak gebied. Bovendien is het voor een bedrijf noodzakelijk om verder te gaan in het beveiligen van hun netwerk dan de hier boven beschreven huis tuin en keuken beveiliging. Om die reden is het dan ook zaak om de beveiliging van uw draadloze Wifi netwerk over te laten aan professionals. U wil ook een veilig en betrouwbaar netwerk neem dan contact met ons op.