Waarschijnlijk brengt u uw auto regelmatig naar de garage voor onderhoud omdat u wilt voorkomen dat achterstallig onderhoud dure reparaties tot gevolg kan hebben. Het is heel verstandig om ook uw PC regelmatig te laten controleren.

Zoals u natuurlijk weet zitten de Pc’s vol met ventilatoren die voor een goede doorstroming van lucht zorgen. Dit is noodzakelijk om de essentiële onderdelen in de computer van een goede koeling te voorzien. Doordat er in de omgeving van de Pc’s nogal wat stof en rommel door de lucht dwarrelt slaat dit neer op koelribben en ventilatoren. Onderstaand treft u afbeeldingen aan van Pc’s zoals wij die in de praktijk aantreffen, deze foto’s zijn van een PC van acht maanden oud die redelijk intensief gebruikt wordt. U kunt zich waarschijnlijk voorstellen wat er vervolgens gebeurt wanneer dit nog verder gaat zonder dat er maatregelen worden genomen. Vuil kan de levensduur en prestatievermogen van de Pc beďnvloeden en onnodig dure reparaties tot gevolg hebben. Wij adviseren om minimaal één keer per jaar de PC op vakkundige wijze te laten reinigen.

stof%20in%20pc%20op%20de%20fans

U kunt zelf ook de nodige preventieve maatregelen nemen, zorg dat de PC in een niet al te stoffige ruimte staat, bij voorkeur niet op het tapijt, zorg dat de PC zijn warmte goed kwijt kan (dus geen ventilatieopeningen tegen muren of bureaus plaatsen) En maak, voor het geval het wel een keertje misgaat, regelmatig back-ups van uw belangrijke documenten, foto’s etc.