Microsoft stopt eind juli met gratis upgrade naar Windows 10

Microsoft stopt op 29 juli met de notificaties voor een gratis upgrade naar het nieuwe Windows 10. De upgrade is tot die datum nog gratis voor gebruikers van Windows 7, 8 en 8.1. Wie later wil overstappen moet betalen voor Windows 10. Windows 10 is op zeker 300 miljoen apparaten wereldwijd geïnstalleerd. In januari waren dat nog 200 miljoen gebruikers. Maakt u gebruik van een oudere versie, zoals Windows Vista of zelfs Windows XP? Dan raden we u sterk aan om over te stappen op Windows 10. Deze systemen zijn namelijk dermate verouderd dat u online niet afdoende beschermd bent tegen actuele risico’s.

Over Windows 10

Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft

Windows 10 heeft als doel om uw leven makkelijker te maken met allerlei nieuwe tools die u kunt gebruiken op al uw apparaten (zelfs op de smartphone en Xbox). Windows 10 bevat de beste features van Windows 7 en 8. Het vertrouwde startmenu is weer terug en bevat een one-stop shop vol met handige apps. Windows 10 werkt verder ook een stuk sneller dan Windows 7 en is beter beveiligd dan Windows 7 en 8.

Kinderziektes opgelost

Omdat Windows 10 bijna een jaar geleden uitkwam, zijn de meeste kinderziektes inmiddels opgelost. In het begin liepen gebruikers nog tegen problemen aan door het ontbreken van de juiste hulpprogramma’s voor de computer en software. Inmiddels is die situatie aanzienlijk verbeterd.

Hoe stapt u over op Windows 10?

Windows 10 controleert voor het upgraden de apparatuur van uw computer en geeft aan of overstappen mogelijk is. We raden aan om ook altijd zelf na te gaan of uw computer en software geschikt is om over te stappen op Windows 10. Externe apparatuur, zoals printers, checkt Windows 10 namelijk niet. Het is daarnaast verstandig om voor de upgrade uw persoonlijke bestanden buiten de computer op te slaan als back-up. (Bijvoorbeeld op een externe harde schijf of USB stick).

Hulp nodig bij de upgrade?

Schakel een expert in !

Wij helpen u graag bij het uitvoeren van de upgrade. wij checken allereerst of uw apparatuur geschikt is en kunnen vervolgens voor u een back-up inregelen. Bel voor een afspraak of maak een afspraak via ons contact formulier.