Regelmatig worden we geconfronteerd met mensen die WiFi problemen ondervinden. Ondanks het feit dat het WiFi signaal voldoende zou moeten zijn voor een goede dekking, valt de snelheid ontzettend tegen.

Op Internet zijn veel tips te vinden maar verstoringen door een draadloze muis en of toetsenbord komen we hierbij niet zo vaak tegen.

Hoe kun je testen of de draadloze muis de oorzaak is?muis

Simpel: verwijder de dongle (usb-stick) die bij je draadloze muis hoort uit je laptop en schakel de muis uit. Controleer dan nog eens je Internetsnelheid. Is de snelheid nu wel goed, dan weet je zeker dat het signaal van de muis het WiFi signaal verstoord.

Hoe kan dit?

De meeste muizen maken, net als de meeste Wifi verbindingen, gebruik van dezelfde frequentieband (2,4 GHz). Regelmatig is dit dan ook de oorzaak van slechte WiFi verbindingen. Met name wanneer je je wat verder van de WiFi router bevindt maar toch nog voldoende signaal zou moeten hebben.

Hoe los je dit op?

Sommige routers en sommige laptops kunnen beide via de 5 GHZ band communiceren. Als dat het geval is, kun je de laptop laten verbinden met een WiFi kanaal in de 5 GHz band.
Veel laptops en routers werken echter nog in de 2,4 GHz band en dan is de enige oplossing om iets aan de muis te doen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een bedrade muis maar je kunt ook kiezen voor een draadloze muis die in de 5GHz band werkt. Zorg er in dat laatste geval wel voor dat je laptop niet omschakelt naar de 5GHz band als je bij een router in de buurt komt die ook op 5 GHz uitzendt.

Mocht deze gratis tip je niet verder helpen, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag met het oplossen van je WiFi en netwerk problemen.